• Miercuri, 17.01.2018

  • Ora: 19:00

  • Teatrul Radu Stanca

REGIA: Robert Raponja (Croaţia)
SCENOGRAFIA: Carmencita Brojboiu;
DISTRIBUŢIA: Ofelia Popii, Pali Vecsei, Adrian Matioc

 

Piesa “Cerere în casatorie” de Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu si-au gasit jumatatea, oameni care sunt confuzi, care nu-si mai gasesc locul si echilibrul. Singura lor dorinta este de a-si trai viata alaturi de cineva, de a se implica serios emotional într-o relatie. Dar piedica în calea fericirii lor este însasi natura lor, felul lor de-a fi.

Pentru harnica Natalia Stepanovna si pretendentul sau Lomov, cel care se afla deja la vârsta critica, este dificil sa-si tina în frâu temperamentul impulsiv si agitat. În loc ca legatura dintre ei sa se dezvolte într-o dragoste armonioasa, între cei doi creste o tensiune care culmineaza cu un adevarat scandal datorita faptului ca ei sunt mereu pe pozitii contradictorii, iar atunci când vor sa-si demonstreze dragostea, pe care o au unul fata de altul o fac printr-o triada de insulte. Conflictele relatiei dintre ei se bazeaza pe termeni ca: al meu – al tau, vreau – nu vreau, al meu este bun – al tau este mai putin bun, al meu este dragut – al meu este superb – al tau este oribil, eu am dreptate – tu te înseli. Toate aceste elemente si contadictii continue le produc de fapt suferinta, nu doar sufleteasca, ci chiar si fizica: bataile inimii lui Lomov sunt mai alerte, simte cum nu-l mai tin picioarele, ochii îi zvâcnesc; Natalia sufera de accese de panica.

Aceste conflicte sunt, în egala masura, încordate si tensionate, dar si copilarii de-a dreptul amuzante.

Ei sunt mereu în razboi unul cu celalalt. Certurile încep de la fleacuri, se face din tântar armasar, iar spiritele sunt greu de calmat.

durata aproximativă: 1h05min
preţ bilete: 20lei; 15 lei

CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A. P. Cehov
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *